HTML

Netrekész

Internetadó? Nem!

Internetadó? NEM

Civilek az internetadó ellen. Te is segíthetsz!

Tedd ki a logót te is!

Internetadó? Nem!

Friss topikok

Linkblog

A Telekom és a UPC közös nyilatkozata

2008.04.24. 21:20 :: szgabor

A történeti hűség kedvéért: bár jó eséllyel már mindenki olvasta valahol, de íme a két nagy, a Telekom és a UPC közös nyilatkozata:

 

A két vezető szolgáltató közös felhívása az internetjárulék veszélyeiről
 
 
A két vezető hazai internetszolgáltató, a Magyar Telekom Nyrt. és a UPC Magyarország Kft. - csatlakozva az elmúlt napokban közzétett tiltakozásokhoz - közösen felhívja a Magyar Köztársaság Kormányának, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai, illetve az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának figyelmét az internetszolgáltatás után fizetendő kulturális járulék bevezetésével járó komoly veszélyekre.
 
A lépés hátráltatja azt a meghirdetett és elfogadott kormányprogramot, amely az Új Magyarország - Szabadság és szolidaritás címen került elfogadásra, kijelölve az informatikai fejlesztés fő stratégiai irányait.
 
Szakmai álláspontunk és iparági tapasztalataink szerint a tervezett lépés ellentétes az információs társadalom fejlesztésének céljaival, különösen az e-közigazgatás programmal, az e-befogadás célokkal és az európai uniós tendenciákkal.
 
Mindeközben nem láthatók a tervezett intézkedés elvárt előnyei. A Magyar Telekom Csoport és a UPC önkéntes társadalmi felelősségvállalása keretében évek óta kimagasló szerepet vállal a magyar kultúra finanszírozásában. Ennek fenntartása mellett nem szeretnénk feladni az ország versenyképességét növelő, a digitális írástudatlanság felszámolására, és az internettársadalom fejlesztésére tett folyamatos erőfeszítéseinket, hosszú távú programjainkat.
 
Fentiekre tekintettel kérjük a Tisztelt Döntéshozókat, hogy valamennyi körülményt mérlegelve, és a szakma álláspontját nem mellőzve maradjanak összhangban az eredetileg elfogadott, az információs társadalom fejlesztését célzó kormányprogrammal, és ennek megfelelően ne támogassák az internetszolgáltatás után fizetendő kulturális járulék bevezetését.
 
 
Budapest, 2008. április 24.
 
Magyar Telekom Nyrt.
UPC Magyarország Kft.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mondj-nemet-az-internetadora.blog.hu/api/trackback/id/tr54440930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trewq 2008.04.25. 22:50:06

Rögtön megsajnálom a szegény matávot, kevesebbet tudna kilopni belőle a deutsche telekom, ha bevezetik a plusszadót.
Ők beszélnek a fogyasztók érdekeiről, miközben folyamatosan törvénysértő módon károsítják meg a felhasználókat hirek.prim.hu/cikk/66503/
itcafe.hu/hir/megtevesztette_fogyasztokat_upc_gvh_birsag_kabeltelefon.html

informatikai.egyhaz (törölt) · http://www.informatikaiegyhaz.net 2008.05.01. 17:12:40

Nem azért lobbiznak, hogy a fogyasztónak jobb legyen. Ez tiszta. A profit szintentartása a cél. A végén úgyis a fogyasztó fizeti meg ezt az adónemet és nem egy MT enyerté vagy UPC káefté.

renugard 2008.05.21. 22:08:23

Szerintem az árverseny miatt nem terhelik rá a fogyasztóra.
süti beállítások módosítása