HTML

Netrekész

Internetadó? Nem!

Internetadó? NEM

Civilek az internetadó ellen. Te is segíthetsz!

Tedd ki a logót te is!

Internetadó? Nem!

Friss topikok

Linkblog

Emberek, lehet, hogy nem lesz internetadó?

2008.04.27. 10:48 :: szgabor

Azt írja az Index, hogy az MSZP tegnapi választmányi ülésén a választmányi tagok szavaztak az internetadó bevezetéséről, és a többség a bevezetés ellen foglalt állást. A szavazás eredménye nem kötelező a kabinetre nézve, csak egy ajánlás kvázi, de a választmányi tagok nagy része képviselő is, így furcsa helyzet lenne, ha a frakció nem fogadná el a választmány ajánlását. 

http://index.hu/gazdasag/magyar/intad080426/

Magam nem vagyok egy nagy MSZP szakértő, nem tudom, mi a választmány és a frackió viszonya, de azért ez örömteli jel mindenképpen. Akár e blogon megjelentek szerint (gondolok Pettkó András MDF képviselő, és Nyitrai Zsolt Fidesz képviselő kommentek közt közzétett véleményére), meg hát a politikai logika szerint sem valószínű, hogy ellenzéki képviselők megszavaznának ma Magyarországon egy adó ( vagy járulék) emelést. Az SZDSZ éppen ma mással van elfoglalva, és ha már szoci képviselők sem akarják olyan nagyon, akkor kezd elképzelhető lenni számomra, hogy nem lesz meg a bevezetéshez szükséges többség. Szép lenne.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mondj-nemet-az-internetadora.blog.hu/api/trackback/id/tr66444025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

informatikai.egyhaz (törölt) · http://www.informatikaiegyhaz.net 2008.05.01. 17:10:34

Azért én még nem kötnék csomót erre. Hiába a választmány leszavazta, a nagyfőnök odafent mást akar. Mint a régi szép időkben. Információtól elzárni az embereket és nehezíteni a nyílt véleménycserét. Égessünk könyveket is és legyenek underground mozgalmak is.

lepisma_saccharina · http://lulu.com/spotlight/nordlicht 2008.05.02. 18:38:15

Ehh, úgy látszik az egész világ megőrült, és már megint Amerikából indul a baromság. Véletlenül pont annyit tudok a hazai meg az ottani helyzetről is; a hazait egy konzerv haver követi nyomon szinte megszállottan, a kintiről meg az ACLU támogatói tagságom révén kapom az infót. Aki nem tudná, az ACLU már tavaly egy ugyanolyan kampányt indított az internetadó (és egyéb, szellemiségükben sokkal-sokkal durvább dolgok) amerikai változatai ellen, Defend Net Neutrality címmel, nem túl sok sikerrel (a nemzetközi blogomon azért még kint van a bannerük, hátha). Úgyhogy szerintem ennek a netadó dolognak sem Gyurcsány az egyetlen oka, ahogy sok másnak sem. Nem csak azért, mert a magyar politika kb. István király óta önállótlan, megkésett követője és züllött epigonja a nyugati tendenciáknak, hanem azért is, mert mostanában egyre erősebb a multivállalati stratégiákat alkalmazó egy-két (éppen ezért) nagyhatalmi állam nyomása a "szegény kis árvák", azaz a bármiféle kölcsönt, segélyt felvett ún. fejlődő vagy közepesen fejlett országok felé az adósságok visszafizetésére. Főleg azért, mert ezek a "nagyok" kezdenek kifogyni végtelennek tűnő pénzükből - a háború miatt (USA), vagy éppen belső turbulenciák miatt (Oroszország). Szóval kicsi pont ez a Feri bácsi ahhoz, hogy egymaga tegye tönkre az országot - kellenek hozzá saját politikai ellenfelei, valamint a határon kívüli világ.

Nemtom, ti hogy vagytok vele, de én már hiányolok egy jó kis apokalipszist...

lepisma_saccharina · http://lulu.com/spotlight/nordlicht 2008.05.02. 18:39:51

Underground mozgalmak egyébként most is vannak... csak mások az eszközeik picikét, mint régen.
süti beállítások módosítása