HTML

Netrekész

Internetadó? Nem!

Internetadó? NEM

Civilek az internetadó ellen. Te is segíthetsz!

Tedd ki a logót te is!

Internetadó? Nem!

Friss topikok

Linkblog

Az Invitel sem ért egyet az i-adóval

2008.04.26. 18:11 :: szgabor

Újabb szolgáltató, újabb közlemény, a mondanivaló azonban hasonló.

 

Az Invitel nem ért egyet az internetadóval
 
 
Az Invitel Távközlési Zrt, Magyarország második legnagyobb ADSL internet szolgáltatója nem támogatja a kulturális járulék kiterjesztését az Internet hozzáférésre, a kultúra támogatását egyéb módokon képzeli el.
 
Az Invitel álláspontja szerint az Internet-hozzáférés megadóztatása nehezítené a digitális írástudatlanság felszámolására tett piaci és kormányzati törekvéseket. A cég rámutat, hogy az információhoz való hozzájutás olyan alkotmányos alapjog, amelyet veszélyes adminisztratív eszközökkel korlátozni.
 
A digitális kultúra támogatása nem indokolhatja a járulék kiterjesztését, hiszen maga az internet-hozzáférés segíti hozzá a felhasználót a digitális kultúra eléréséhez. A kezdeményezés jelen formájában éppen a digitális kultúra terjedését akadályozná azáltal, hogy a kultúrához való hozzáférés eszközére vetne ki további terhet. Az Invitel véleménye szerint az új járulék bevezetése az internethasználat elterjedésének megnehezítésével a hazai vállalkozások versenyképességét is csökkentené.
 
A tervezett járulék ellen való tiltakozása mellett az Invitel szeretné kifejezni, hogy a kultúra támogatását elengedhetetlennek tartja, annak fontosságát és felelősségét átérzi; a cég szponzorációs politikájának a kulturális projektek támogatása több éve fontos részét képzi. Az Invitel, mint kereskedelmi tevékenysége után adózó, felelősen gondolkodó vállalat továbbra is fenntartja magának a jogot, hogy közvetlenül támogassa azon kulturális tevékenységeket, amelyeket értékeivel összeegyeztethetőnek és támogatásra érdemesnek tart. Az internetadó bevezetése ellentétes az információs társadalom fejlesztésének céljaival és mindazon távközlési cégek törekvésével, akik a Netrekész nevű kormányzati programhoz csatlakoztak, hogy az internet penetráció növekedését, az internetezés népszerűsítését saját tőkével támogassák.
 
2008. április 26.
 
Invitel Zrt.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mondj-nemet-az-internetadora.blog.hu/api/trackback/id/tr37443390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.